Αριστομένους και Παυσανίου 2
info@eye-center.gr

+30 27210 22007

Κέντρο Οφθαλμού

Πληροφορίες για την πρώτη σας επίσκεψη

Ναι! Το κέντρο οφθαλμού, για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του εφαρμόζει το σύστημα του προγραμματισμού των ραντεβού. Συνήθως ο χρόνος αναμονής στο ιατρείο πριν την εξέταση σας είναι 15 λεπτά αλλά όπως σε όλους τους χώρους υγείας τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, που αυτό μπορεί να καθυστερήσει για λίγο το προγραμματισμένο σας ραντεβού.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, θα ήταν καλό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
Εάν πρόκειται για διαθλαστικό έλεγχο (μέτρηση γυαλιών) θα πρέπει να μην κάνετε χρήση των φακών επαφής σας τις τελευταίες 48 ώρες πριν το ραντεβού.

Θα είναι καλό να φέρετε τις ενεργές θεραπείες σας (φάρμακα που λαμβάνετε), τα γυαλιά οράσεως που φοράτε καθώς και το βιβλιάριο υγείας σας.

Μετά την είσοδο σας στο χώρο μας, η γραμματέας του κέντρου θα συμπληρώσει τα στοιχεία σας και θα καταγράψει το φαρμακευτικό ιστορικό σας. Το πρώτο ραντεβού συνήθως απαιτεί περισσότερο χρόνο για να αναλυθεί πλήρως το πρόβλημά σας και είναι περίπου 30-40 λεπτών.

Θα είναι καλό να μην οδηγήσετε μετά το γιατί υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν μυδριατικά κολλύρια που θα επηρεάσουν την οπτική σας οξύτητα για τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχει σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία Παρόλα αυτά στο κέντρο οφθαλμού γίνεται συνταγογράφηση γυαλιών και φαρμάκων σε συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης και έκδοση η ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης.

Ο χώρος μας διαθέτει ανελκυστήρα και ράμπα αναπήρων και η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη. Αν είστε ασθενής σε αμαξίδιο παρακαλώ ενημερώστε την γραμματεία του κέντρου για να σας ενημερώσει για την πρόσβαση.

Ναι υπάρχει! 200 μέτρα δυτικά από το κέντρο οφθαλμού υπάρχει το κεντρικό πάρκινγκ της πόλης. Η χρέωση είναι 0,50€/ώρα. Μεταξύ 14:00 και 17:00 υπάρχουν συνήθως διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης παραπλεύρως του ιατρείου δωρεάν.

Πριν την εξέταση, ο ασθενής ΔΕΝ θα πρέπει να γίνει χρήση φακών επαφής για τουλάχιστον 2-3 μέρες. Οι χρήστες σκληρών φακών επαφής θα πρέπει να απέχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (10-14 μέρες)

 

Στην μια εκ των 2 αιθουσών αναμονής υπάρχει χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τους μικρούς μας ασθενείς.

 

Ο μέσος χρόνος αναμονής για ραντεβού είναι 1 με 2 εβδομάδες