Αριστομένους και Παυσανίου 2
info@eye-center.gr

+30 27210 22007

Ανδρέας Καρύδης - Κέντρο Οφθαλμού

Βιογραφικό

Εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Παμμακάριστος», από το 2008 όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη χειρουργική Οφθαλμολογία.

Ο Ανδρέας Καρύδης είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στο γλαύκωμα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Carol Davila του Βουκουρεστίου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2000.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και κατόπιν εργάσθηκε σαν αγροτικός ιατρός στο Κέντρο υγείας Αγ. Νικολάου και στο περιφερικό Ιατρείο Καρδαμύλης Μεσσηνίας για 2 έτη.

Αμέσως μετά (2004) ξεκίνησε την συνεργασία του με το εργαστήριο πειραματικής χειρουργικής και χειρουργικής έρευνας «Ν. Χρηστέας» με Διευθύντρια την καθηγήτρια κ. Δ. Περρέα , ως ερευνητής όπου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Μελέτη του νευρογενετικού παράγοντα NGF σε πειραματικό μοντέλο κονίκλων Νέας Ζηλανδίας με Γλαύκωμα», και το 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με επίδοση «Άριστα».

Μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του γλαυκώματος και του καταρράκτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Bristol της Μεγάλης Βρετανίας (το οποίο αποτελεί και Οφθαλμολογικό νοσοκομείο αναφοράς) για 2 έτη υπό την επίβλεψη των καθηγητών J. Sparrow και M. Greaney, και στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και τις οφθαλμικές φλεγμονές στο Royal Surrey County Hospital και St. Mary’s University Hospital του Λονδίνου στην ομάδα των καθηγητών S.Lightman και S.Taylor για 2 έτη με έμμισθες κλινικές και ερευνητικές θέσεις.

Στη συνέχεια ανέλαβε την διεύθυνση του τμήματος γλαυκώματος του Νοσοκομείου του Huddersfield που πραγματοποίησε ένα μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων γλαυκώματος και προσθίου ημιμορίου.

Στην πενταετή πορεία του στο εξωτερικό απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε περίπλοκα και επιλεγμένα περιστατικά καθώς και στη χειρουργική του καταρράκτη.

  • Eίναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού διπλώματος Οφθαλμολογίας (Fellow of European Board of Ophthalmology) κατόπιν εξετάσεων (Παρίσι 2012)
  • Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας γλαυκώματος EGS (European Glaucoma Society)
  • Είναι ο ειδικός γραμματέας της Ελληνικής εταιρείας ξηροφθαλμίας και οφθαλμικής επιφάνειας (HOSDES)

Ανδρέας Καρύδης | οφθαλμίατρος Καλαμάτα

Οφθαλμίατρος Καλαμάτα

H Σύγχρονη ιατρική προσέγγιση προαπαιτεί μια σωστή και εύρυθμη ομαδική λειτουργία για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Στο ιατρείο μας θα συναντήσετε εξειδικευμένο προσωπικό που είναι σε θέση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση σας και να διευκολύνει την επίσκεψη σας στον χώρο μας.

Τί κάνουμε στο Κέντρο Οφθαλμού;

Αντιμετωπίζουμε την πάθησή σας

Μελέτη Γλαυκώματος

Έγκυρη διάγνωση, σωστή αντιμετώπιση και πρόληψη του γλαυκώματος με τεχνολογία αιχμής και σύγχρονο εξοπλισμό

Χειρουργική καταρράκτη

Με τη μέθοδο της φακοθρυψίας. Διαρκεί λίγα μόλις λεπτά και έχει γρήγορη αποκατάσταση και θεαματικά αποτελέσματα.

Διαθλαστική Χειρουργική

Χειρουργική διόρθωση των αμμετρωπιών με νέες μεθόδους που μπορούν να εξαλείψουν τη χρήση γυαλιών οριστικά.

Εκφύλιση ωχράς κηλίδος

Παρακολούθηση – θεραπεία στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς – εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με σύγχρονα μέσα.

Οφθαλμίατρος Καλαμάτα

Τα τμήματά μας

Ένα μεγάλο εύρος οφθαλμολογικών υπηρεσιών

Φλεγμονών

Καταρράκτη

Γλαύκωμα

Γλαυκώματος

Παιδοοφθαλμολογίας

Αισθητικής οφθαλμολογίας και πλαστικής χειρουργικής βλεφάρων

Παθήσεων ωχράς κηλίδας και αμφιβληστροειδούς

Διαθλαστικής χειρουργικής και κερατοειδούς

Οφθαλμολογικών επειγόντων